Mercell | Versterken van de contentmarketing

Mei 2022 – still going strong

Het strategische belang van inkoop- en contractmanagement is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Het vinden en binden van de juiste leveranciers stelt organisaties namelijk in staat om invulling te geven aan ambities.

Mercell faciliteert dit inkoop- en contractmanagementproces met slimme inkoopsoftware. Hiermee is het mogelijk om het hele proces te digitaliseren: van eenvoudige offerteaanvragen tot complexe tenders. Daarnaast biedt Mercell een software aan voor leveranciers die hen helpt bij het efficiënter vinden van zakelijke kansen en in het creëren van de best mogelijke inschrijving.

De uitdaging

Mercell kon wel wat handjes gebruiken op het vlak van contentmarketing. Voor het houden van interviews van klanten, het creëren van klantcases tot het opstellen van contentmarketingstrategieën en ondersteunen bij het vermarkten van (nieuwe) producten aan de doelgroep. Ze trokken bij ons aan de bel.

 

De oplossing

Tegen zo’n leuke vraag zeggen we natuurlijk geen nee. Sinds mei 2022 schrijven we de klantcases voor Mercell. Hierbij krijgen we vaak de contactgegevens doorgestuurd en pakken we de communicatie met de klant en de ontwikkeling van de blog van daaruit op.

Maar daar bleef het niet bij. Inmiddels zijn we verantwoordelijk voor de gehele contentmarketing. We zorgen dat de website up-to-date is, ondersteunen bij de e-mailmarketing, schrijven de maandelijkse Release Notes, blogs, downloads en adviseren in de contentstrategie.

Contentmarketing voor Mercells nieuwste product

Ook zijn we van de start betrokken bij Mercells nieuwste product: Tender Totaal. Van het bedenken van de contentmarketingstrategie, vermarkten van het nieuwe product tot de uitvoering. Wij namen hierin de lead.

Binnen dit project schakelden we met verschillende interne stakeholders van Mercell en andere  bureaus. We kregen het vertrouwen om niet alleen content te creëren voor de website of blogs, maar ook direct in de software – van pop-ups tot het ontwerpen en schrijven van content in het kenniscentrum.

Contentcreatie voor de eForms

Het aanbestedingslandschap blijft voortdurend in ontwikkeling. In oktober 2023 introduceerde de Europese Commissie de nieuwe publicatieformulieren in heel Europa: de eForms. Voor Mercell betekende dit een aanpassing in de software en de uitdaging om hun klanten zo goed mogelijk over deze verandering te informeren.

Het was onze taak om een contentstrategie te ontwikkelen die niet alleen voor Nederland geschikt was, maar ook voor Zweden, Noorwegen, Denemarken en Engeland. In het kader van dit project hebben wij een e-mailmarketing campagne opgezet om de klanten te informeren over deze verandering en hoe de software van Mercell hierop inspeelt. Verder hebben we meerdere landingspagina’s gecreëerd en actueel gehouden, om te zorgen dat alle informatie over de eForms relevant en up-to-date blijft.

De samenwerking

We schakelen snel met de verschillende contactpersonen van zowel het Nederlandse kantoor als de internationale takken van Mercell. Maandelijks hebben we een meeting waarin het plan voor de komende tijd wordt besproken, we contentideeën aandragen en adviseren over het plan van aanpak. Zo zorgen we ervoor dat we strategisch en inhoudelijk op één lijn zitten.

We helpen Mercell met de volgende doorlopende activiteiten:

  • Aanpassingen in de website (Hubspot)
  • Onderhouden en opzetten van de e-mailmarketing
  • Creëren van social posts
  • Schrijven van verschillende klant cases en (SEO) blogs
  • Designen en maken van infographics en andere weggevers.

Dit vindt de klant

“Nancy heeft ons het afgelopen jaar goed geholpen met het schrijven van content en nadenken over een nieuwe propositie. We kenden haar al via eerdere publicaties en zijn ontzettend blij met het resultaat en de kwaliteit! We gaan de samenwerking uitbreiden.”
– Louis Gossieau

 

“Fijn om mee samen te werken. De ContentKunstenaars zijn gestructureerd en leveren goed werk af.”
– Erik Aalbersberg, Head of Sales bij Mercell

 

Ook je contentmarketing versterken?

Wil je starten met contentmarketing, maar weet je niet waar je moet beginnen? Schakel dan een van onze contentkunstenaars in.
Heb je een vraag? Stel ‘m hier!