Download onze inhaakkalender 2023

Moeite met het vinden van inspiratie en het vullen van je contentplanning? Gebruik deze inhaakkalender.
2 min. leestijd
2 apr 2023

In de wereld van contentmarketing is het creëren van boeiende en relevante content essentieel om uit te blinken en je publiek te bereiken. Maar, zoals iedere contentmarketeer weet, is het soms lastig om inspiratie te vinden. Een inhaakkalender kan hierbij helpen.

In deze blog vertellen we je wat een inhaakkalender is, hoe het werkt, wat de voordelen zijn én hebben wij natuurlijk de ultieme inhaakkalender al voor jou gemaakt. Zodat jij ‘m na het downloaden direct kan toepassen. 

Wat is een inhaakkalender?

Een inhaakkalender is een handige tool voor contentmarketeers om hun contentplanning te vullen. De kalender bevat alle belangrijke evenementen van het jaar, waaronder feestdagen, sportevenementen, (inter)nationale dagen en andere belangrijke gebeurtenissen. Zo weet je altijd relevante content te creëren in blogs en voor social media.

Bekende inhakers van grote merken

Hema - 1 april
Bar le Duc - zomervakantie
Heineken - Goede Vrijdag
Hema - dag van de scheiding
Pathe - 1 april
Bol.com - Dry January

Hoe gebruik je een inhaakkalender?

Scan de inhaakkalender en kies de dagen en evenementen die passen bij jouw merk en doelgroep of waar je op een grappige manier op in kunt spelen. Neem deze over in je eigen planning. Als je deze nog niet hebt, kun je ook onze gratis contentplanning downloaden.

Voordelen van een inhaakkalender

Het gebruik van een inhaakkalender heeft verschillende voordelen voor jouw contentmarketingstrategie.

  1. Je maakt relevante content die aansluit bij je doelgroep
    De inhaakkalender helpt je om relevante content te maken die aansluit bij de interesses van je doelgroep. Door in te spelen op actualiteiten kan je je publiek bereiken op het moment dat hun interesse het grootst is.
  2. Meer betrokkenheid
    Het gebruik van inhakers op social media kan resulteren in hogere betrokkenheid, meer reacties en meer ‘shares’, doordat je inspeelt op emoties en sentimenten die op dat moment relevant zijn voor je publiek. 
  3. Het helpt bij het plannen van marketingcampagnes op de lange termijn
    De inhaakkalender helpt bij het plannen van marketingcampagnes op de lange termijn door alvast vooruit te kijken naar evenementen en gebeurtenissen en je contentmarketingplanning daarop af te stemmen. 

Download de gratis inhaakkalender 2023

Het vullen van een contentplanning is best een klus. Met onze inhaakkalender ben je al een heel eind. Hieronder kun je de ContentKunstenaar Inhaakkalender 2023 downloaden en til je jouw content naar een hoger niveau. 

Gratis inhaakkalender

Vraag 'm gelijk aan